СПІЛЬНО БАЧЕННЯ  ::  ІНОЗМІ
Переклади, аналітика, моніторинг - Україна (і не лише) очима іноземних ЗМІ
         Головна        
        Політика        
      Human rights      
  Міжнародні відносини  
        Культура        
          Спорт         
        Більше...       

Автор: valeriy.drotenko 
Дьордь Конрад: Кримська істерія може спричинитися до створення нездорової зони в Європі
07.03.2014 20:34:38
80-річний угорський письменник Дьордь Конрад розкритикував подачу кримської кризи західними ЗМІ. "Істерія в ЗМІ, котра подається як 'війна на порозі' може створити у Європі хворобливу атмосферу", - заявив Конрад сьогодні (07.03) німецькій ІА DPA.

На думку письменника панівниою є оцінка ситуації, котра не є раціональною. Конрад провів паралелі з передднем 1-ї Світової війни, коли панувала схожа атмосфера. Він же не вбачає жодної загрози війни у Криму чи через нього.
Конрад також розкритикував Росію за її "вкриту туманом військову операцію" в Криму, як і ВР у Києві за голосування закону ро мови. Згідно з його словами, "національний та політичний суверенітет" (територіальна цілісність), котрих вимагає Захід, "не є священною догмою", як вважає письменник.
Як ЄС, так і США з Росією повинні, на думку Конрада - переконаного європейця, - серйозно подумати "над територіями, де намішано нацменшинств".
***

Від перекладача: вочевидь вельмишановний Дьордь і сам не до кінця зрозумів, що ж він хотів видати. Ми не можемо не погодитися, що закон про мови було скасовано передчасно. Також ми не в захваті від нинішнього складу ВР та його бурхливої діяльності. Однак, якщо відповідати Конрадові в рамках його останнього та єдино конструктивного аргументу, то саме Росія і намагалася зруйнувати багатоетнічність Криму (депортувавши упродовж 1944р. не лише татар, а й німців, генуезців, греків, вірмен та представників інших народностей, котрі, вочевидь "заважали" чи "становили загрозу" реалізації сталінських планів на Крим. Повернулися лише татари - російське ж населення в Криму, по суті, нічим не відрізняється від визнаного в країнах Балтії "окупантами" їхніх "братів за етносом". Тому у твердженні Конрада про те, що ЄС має поважати багатоетнічність Криму є, щонайменш, невіглаством, а так - цинізмом. 

Оригінал статті - demorgen.be

Vorarlberg Online (Austria, German) Колишній директор австрійської держопери відвідав Крим
«Російськіший за російське», - так підсумував свій візит до а... 13.10.2018 14:17:00
Westfälische Rundschau (Germany, German) Scooter планують виступ в Криму - збурили хвилю критики
Не встиг німецький поп-гурт Scooter анонсувати свій виступ на... 16.06.2017 11:45:00
De Morgen (Belgium, Dutch) Фламандські ЗМІ: Спікер ВР Криму подає приклад для всієї України
Низка фламандських медіа процитувало заяву спікера ВР Криму В... 07.03.2014 15:37:00
Rhein-Zeitung (Germany, German) Українські параолімпійці виступатимуть попри кризу в Криму
Як заявив президент параолімпійського комітету України Валері... 07.03.2014 14:00:04
Stern (Germany, German) Путін і Обама дебатують щодо ситуації в Україні
Тоді як Росія відкликала й припинила дипломатичні відносини з... 07.03.2014 9:07:59
Stern (Germany, German) Крим: ЄС виніс рішення про перші санкції проти Росії
ЄС виніс рішення по санкціях проти Росії на випадок подальшог... 06.03.2014 20:09:39

Рубрики / досьє: Ітервенція Росії в Криму, Перекос



Статистика
За країною
За мовою
За рубрикою
Про проект
Цілі проекту
Приєднатися
Як користуватися сайтом
F.A.Q.

Спільнобачення.ІноЗМІ (ex-InoZMI.Ruthenorum.info) розповсюджується згідно з ліцензією GNU для документації, тож використання матеріалів, розміщених на сайті - вільне за умов збереження авторства та наявності повного гіперпосилання на Рутенорум (для перекладів, статистики, тощо).
При використанні матеріалів іноземних ЗМІ діють правила, встановлювані кожним ЗМІ конкретно. Рутенорум не несе відповідальності за незаконне використання його користувачами джерел, згадуваних у матеріалах ресурсу.
Сайт є громадським ресурсом, призначеним для користування народом України, тож будь-які претензії згадуваних на сайті джерел щодо незаконності використання їхніх матеріалів відхиляються на підставі права будь-якого народу знати, у якому світлі його та країну подають у світових ЗМІ аби належним чином реагувати на подання неправдивої чи перекрученої інформації.
Ruthenorum/Спільнобачення Copyleft 2011 - 2014